Salon International 2018 – Sassoon

Szerző: | 2018.11.22.

Ahogy azt már megszokhattátok, idén is beszámolunk a londoni Salon International legfontosabb eseményeiről, a legújabb trendekről, betekintést nyújtunk a legnagyobb nevek látványos showműsoraiba.
Elhozzuk nektek kedvenc sztárfodrászaitok kollekcióit, és megosztunk veletek minden információt, melyet a jövő év trendjeiről tudni lehet. A Hair-Line Kft. csapata ezúttal is ellátogatott Londonba, hogy elhozhassuk nektek az inspiráló alkotásokat, ötleteket.

Fogadjátok szeretettel a SASSOON ACADEMY fellépéséről beszámolónkat.

Hogy miért szeret az ember a Salon International-re járni? Mert évről-évre valami újat, inspirálót láthat, valóságos szakmai feltöltődés. Egy valami azonban változatlan. Az, hogy a Sassoon Academy bemutatója a legjobban várt esemény. Hosszú sorok kígyóznak a show előtt, mert senki sem akar lemaradni a neves akadémia újdonságairól. Mi sem voltunk ezzel másképp, de jelentem megérte a várakozás, mert a 2018-as „Plastic” kollekció nagyon ütősre sikerült. Az alkotók az inspirációt egy ismert londoni koncepciós boltból, a Fiorucci-ból merítették, mely gyakorlatilag a ’70-es évek pimasz optimizmusának megtestesítője. Fluoreszkáló szövetek, leopárdmintás pólók és giccsek rogyásig, ez a Fiorucci. Andy Warhol így emlegette a boltot: „Elmentem és eszméletlenül jól szórakoztam. Minden megtalálható, amire valaha vágytam…minden műanyag.”

Olyan ikonok inspirálták a stábot, mint Cher és az ő többezer dolláros csillámbody-ja vagy éppen Margaux Hemingway és Marissa Berenson stílusteremtő színészlegendák. A „Plastic” kollekció vágástechnikában csavart egyet a megszokott Sassoon-i hagyományokon, átléptek a szokásos formákat és alakzatokat. Fordított rétegezés, drámai, fűrészfog szerű hatás, ez jellemezte az idei Sassoon-t. Színeiben nagyon széles skálán mozgott a „Plastic” palettája. A „rózsaszín alkonyat”, a „fehér orchidea”, a „fekete dália”, a „bársony viola” és „fűszeres méz” csak néhány azon fantázianevek közül, melyek a Sassoon Academy idei kollekciójának árnyalatait jellemezték. 

Mindenesetre imádtuk, friss volt, újító volt,
Sassoon volt.

forrás és képek: Salon International
x Logo: Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security