The Smiths – Brian és Sandra Smith legújabb, díjnyertes kollekciója

Szerző: | 2015.07.06.

Brian és Sandra Smith, mindketten fodrászmesterek, mindketten egyedülálló szülők voltak, találkoztak, összeházasodtak, együtt dolgoztak és elkezdtek versenyezni az Észak-Amerikai Fodrász Bajnokságon (NAHA) 20 évvel ezelőtt.

Az első NAHA díjukat 1990-ben nyerték „Avant Garde” kollekciójukkal, ezt újabb különböző jelölések, majd 1997-ben ismét győzelem követte hajfestés/hajszín kategóriában. Az évek alatt egyre több kategóriában mérettették meg magukat és a döntők rendszeres résztvevői voltak. A Masters (Mesterek) kategória egy meghívásos kategória, melyre négyszer voltak hivatalosak, majd az ötödiken győzelmet arattak.
Eközben magánéletük valóságos tündérmesévé vált. Hivatásukat szenvedéllyel élték meg.

Habár nagyszerű házasságban éltek, mint minden párnak, nekik is megvoltak a saját problémáik. Sokan kérdezték tőlük, hogyan oldják meg, hogy együtt dolgoznak és együtt is élnek.

Íme a történetük…

Brian Smith a skóciai Dunfermline-ból, Sandra Hipp Smith (leánykori neve Hair – azaz Haj – volt, és mikor bemutatkozott, sokan azt hitték, csak tréfál) a georgiai Daltonból származik.
1984 őszén, egy hajshow-n találkoztak. Brian egy skóciai, nagyon felkapott szalon, a „The Ritz” tulajdonosa volt, ennek ellenére mindig vágyott rá, hogy Amerikában dolgozhasson. Éppen ezért egy napon Tennessee-be utazott barátjával, Nicholas French-csel, hogy ott népszerűsítsenek egy új márkát. Sandra az egyik barátja szalonjában dolgozott, de folyamatosan arra törekedett, hogy jobb és jobb legyen, fejlődjön a szakma minden egyes területén, mert többet akart elérni. Miközben fodrászként dolgozott, és oktatásokat tartott, különböző szakmai rendezvényeken is részt vett, ahol asszisztensként segédkezett. A nagyszabású Chattanooga-i shown éppen Sandra volt Brian és Nick asszisztense, valójában ez hozta össze őket. 1986-ban összeházasodtak.

Brian és Sandra elégedettek azzal, ahol tartanak, de mint minden profi, folyamatosan törekednek arra, hogy még jobbak legyenek. Mindketten célirányosak, motiváltak, és elmondásuk szerint kitűnően kiegészítik egymást szakmailag is, mert jól ismerik egymás erősségeit és gyengeségeit. Mikor egy projekten dolgoznak, mint például amikor a NAHA-ra készülnek, a Smith-ek azt állítják, hogy ők sosem értenek egyet.

„Mindkettőnknek megvan a saját ötlete, véleménye. A munka folyamán közös nevezőre kell jutnunk, és ezekből a különböző látásmódokból valami egységeset kell alkotnunk. Azt gondolom, ez teszi a munkánkat és a kapcsolatunkat olyan erőssé.”

Azt mondják, gyakran előfordul, hogy az egyikük elkezd egy projektet, és a másik fejezi be. Ismerik egymás legapróbb mozdulatait, és ez a közös munka bizony a mai napig nagyon is kifizetődő.

Amikor a Smith-ek megnyerték a Masters-t, nagy megtiszteltetés volt számukra, de még akkor is alázatosak maradtak.
„Volt egy ötletünk, egy álmunk, lenyűgöző modelljeink és egy fantasztikus csapatunk” –mondták. Elárulták, mekkora öröm számukra egy kollekció létrehozása, melyet rengeteg ötletelés és kutatás előz meg. Ezt követi az alkotás folyamata, mely hosszú-hosszú órák kemény, ugyanakkor élvezetes munkája, mire minden hajszál a „helyére kerül”. Meg kell találni a megfelelő fotóst, sminkest, stylistot és a modelleket, akik az elképzelt álmot végül valóra váltják.

Brian és Sandra 25 éve vannak együtt, és ahogy mondják, “mi egy életen át diákok vagyunk, nem az vagy, amit tudsz, hanem az, amit meg akarsz tanulni. Az a célunk, hogy a legjobbak legyünk, és ehhez állandó tanulásra, fejlődésre van szükség. Épp annyira vagy jó, mint a legutóbbi frizura, amit elkészítettél.” A Smith-ek csodás házasságban élnek, klasszikus szerelmi történet az övék. Elkötelezettek a család, a szakma és természetesen egymás iránt. A kapcsolatuk egyedülálló, igazi győztesek és példaképek, akiktől mindannyian tanulhatunk.
Még ha nem is nyersz díjat, megéri a befektetett munka és a ráfordított idő. Feszegetni kell a határainkat, ez ösztönöz minket arra, hogy jobbak legyünk, és így válunk jobb versenyzővé is.
Brian & Sandra Smith

x Logo: Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security