Semi di Lino Curls – a göndör haj szakértője

Szerző: | 2020.09.07.

Semi di Lino Curls a göndör haj szakértője

A Semi di Lino nem véletlenül az Alfaparf Milano egyik sikertörténete. A termékpalettán már nem csak a hajszál kezeléséhez, a fejbőr optimális állapotának helyreállításához szükséges termékek találhatóak meg, hanem most megérkeztek a göndör haj ápolásához szükséges termékek is.

A Semi di Lino Curls termékcsalád arra lett kifejlesztve, hogy kiemelje a hullámos és a göndör haj textúráját és hidratálja azt. Megakadályozza a kreppes hatást, amit a pára és a környezeti hatások okoznak.

A Semi di Lino Curls termékekben is megtalálható a Volume termékcsaládból ismert hatóanyag, a CLIMATE-PROOF. Ez biztosítja a haj megfelelő hidratáltsági szintjét, védi a hajat a hőmérséklet és a páratartalom változásainak hatásaitól.

A Semi di Lino Curls termékek speciális összetevői:

Manketti olaj

Manketti olaj

Ezt a hatóanyagot a mongongo fa gyümölcsének magolajából, hideg sajtolással nyerik ki. A hidratált, rugalmas és puhább hajért!

Vegán formula

Vegán formula

Állati eredetű vagy állati származékból eredő összetevőktől mentes.

Bio illat

Illat- bio alapanyagból

Természetes eredetű, és megújuló forrásokból nyert gyümölcsös-virágos illatjegyekkel.

A göndör hajról:

Minden egyes göndör haj különböző és így különbözőek az igényeik is. Fontos, hogy felmérjük a hajszál vastagságát és beazonosítsuk azt, hogy milyen típusú göndörségről van szó, mert csak így tudunk személyre szabott szolgáltatást ajánlani és a kívánt kinézetet elérni.

Hogyan állípíthatjuk meg a hajszál átmérőjét?

Kézzel, érintés alapján: emeljünk ki egy tincset, fogjuk a hüvelykujj és a mutatóujj közé, majd ezeket az ujjainkat húzzuk végig a tincsen. Amennyiben az egyes hajszálak nehezen beazonosíthatóak, akkor a haj vékony szálú. Ha az ujjainkkal minden egyes hajszálat meg tudunk különböztetni, akkor a haj vastag szálú.

Vizuálisan: az a különbség a vastag- és a vékony szálú haj között, hogy a vékony szálú haj esetében az egyes hajszálak szabad szemmel nehezen megkülönböztethetőek, még akkor is, ha a hajjal ellentétes színű háttérre helyezzük a tincseket.

A göndör hajtípusok:
A göndör haj típusának meghatározására az alábbiakban foglaltak szerint a göndörség formáját vizsgáljuk meg.

Hullámos: S alakú hullámok jellemzik.

Göndör: rugalmas, határozott alakú gyűrűk jellemzik, amelyek spirál vagy loknis tincseket formálnak.

Nagyon göndör: apró, spirál formák jellemzik.

Így ápold a különböző típusú hullámos és göndör hajat

Curls Refine szolgáltatás

Speciális szolgáltatás normál- és vékony szálú göndör hajra. Megtartja a haj könnyedségét, miközben tartást ad neki és kiemeli a göndörséget.

Refine szolgáltatás

Curls Nourishing szolgáltatás

Speciális szolgáltatás vastag szálú göndör hajra.
Táplál, hidratál és kiemeli a göndörséget.

Nourishing szolgáltatás

Coily Hair szolgáltatás

Speciális szolgáltatás nagyon göndör hajra.
Védelmet, hidratálást és táplálást nyújt a hajnak.

Coily Hair szolgáltatás

Tippek

A leave-in termékekhez, a stylinghoz és a szárításhoz

A. Miután elvégeztük a tisztítást és a kezelést, öblítsük le a hajat. Készítsünk leválasztásokat és alaposan vigyük fel a termékeket a haj tövétől a hajvégekig.

B. Kövessük a haj esését, mozgását, mert ezzel segítjük, hogy a göndörség természetes módon jöjjön létre.

C. Mikroszálas törölközővel itassuk fel a vizet a hajról. Lentről felfelé haladjunk, és a scrunch metódust alkalmazzuk: tegyük a tenyerünkbe a tincsek végeit, és emeljük felfelé, miközben ujjainkat összezárva, enyhe nyomást fejtünk ki.

A mikroszálas törölköző csökkenti a haj mechanikai dörzsölését, és a haj nedvesebb marad: ez az ideális állapot a haj jól formázható szárításához, kreppes hatás és gubanc nélkül. Tehát, folytassuk a kívánt szárítással, használjunk diffúzort alacsony fokozaton és közepesen alacsony hőfokon vagy hagyjuk a hajat természetes módon megszáradni. Ha a haj töve lapos, megemelhetjük azt: helyezzünk csipeszeket a tő közelébe.

Kérdések és válaszok

1. A göndör hajnak specifikus vágásra, festési szolgáltatásra és kezelésre van szüksége?

Minden göndör hajnak sajátos igényei vannak, amiket ismernünk kell ahhoz, hogy a megfelelő vágást, festési szolgáltatást, kezelést nyújtsuk az adott típusú hajnak.

2. A Semi di Lino Curls termékcsaládot bármilyen típusú göndör hajhoz használhatjuk?

Igen, a legjobb eredményeket a hullámos és a göndör hajon érhetjük el.
A nagyon göndör COILY hajhoz különleges kezelést ajánlunk: mielőtt a tisztítást végeznénk, vigyük fel a hajhosszra és a hajvégekre a SDL Multi-Benefit olajat és hagyjuk hatni 2-3 percig. A tisztításhoz a SDL Hydrating Co-wash kondicionálót használjuk, majd vigyük fel a SDL Enhancing maszkot és aztán folytassuk a SDL Defining krémmel. A szolgáltatás utolsó lépésében a SDL Multi-Benefit olajat használjuk.

3. Hogyan használhatjuk a Semi di Lino Curls termékeket az egyéb Semi di Lino termékekkel?

A személyre szabott diagnózis felállításával, mellyel felmérjük a fejbőr és a hajrost állapotát, valamint az elérni kívánt göndörség alapján. A tisztítási és kezelési fázisban a megfelelő Semi di Lino termékeket használjuk, míg a leave-in fázisban a hajszál vastagságának megfelelő SDL Curls Defining krém vagy a SDL Curls kondiciónáló használata ajánlott. Végül SDL Multi-Benefit olajat vigyünk a hajra.

4. Hogyan tudjuk a legmegfelelőbb szolgáltatást kiválasztanai olyan hullámos vagy göndör hajhoz, amelynél fejbőr probléma is van (pl. korpásodás)?

A tisztításhoz használjuk azt a SDL Scalp terméket, mely a legmegfelelőbb a fejbőr problémájának a kezelésére. A kezeléshez SDL Curls Enhanching kondicionálót vagy Enhanching maszkot vigyük fel a hajra, majd a fejbőrre az igénynek megfelelően a SDL Scalp leave-in termékeiből az Energizing tonikot vagy az Energizing lotiont használjuk. Folytassuk a hajhosszon és a hajvégeken a SDL Curls azon leave-in termékeivel, amely a göndörség típusának a legmegfelelőbb, majd használjuk a hajnak megfelelő styling termékeket.

5. Mit jelent az hogy Co-wash?

Ez egy olyan csökkentett habzású termék, amely úgy tisztít, mint a sampon, miközben tápláló és kondicionáló hatást fejt ki.
A Semi di Lino Curls Hydrating Co-wash kiváló tisztítóképeséggel rendelkezik. Segíti a haj táplálását, fésülhetőségét és a mosás során figyelembe veszi a göndör haj egyensúlyi állapotát.

6. Mi a különbség a Semi di Lino Curls Multi-Benefit olaj és a többi Semi di Lino olaj (Cristalli Liquidi hajvégápoló olaj és a Cristalli di Seta selymesítő szérum) között?

A különbség az, hogy a Semi di Lino Curls Multi-Benefit olaj egy többféle hatású anti-frizz termék, amely elengedhetetlen a göndör haj szépségét biztosító hidratáció és rugalmasság visszaállításához. Manketti olajat tartalmaz, mely tápláló, hidratáló és rugalmasságot adó hatással bír.

7. Milyen esetben használjuk a Semi di Lino Curls Defining krémet és mikor a Enhancing kondicionálót kiöblítés nélkül?

A SDL Curls Defining krémet minden típusú hajra használhatjuk, de főleg vékony szálú hajra ajánlott, ha a cél a haj kontrollálása és a kreppes hatás megszüntetése.
Az Enhancing kondicionálót vastag szálú hajra használhatjuk, ha a cél a haj kondicionálása. Vastag szálú haj esetében ne öblítsük ki.

8. Milyen szárítás a legmegfelelőbb a göndör hajhoz?

Mikroszálas törölközővel itassuk fel a vizet a hajról.
Lentről felfelé haladjunk, miközben ujjainkat összezárva, enyhe nyomást fejtünk ki a hajon. A mikroszálas törölköző csökkenti a haj mechanikai dörzsölését, és a haj nedvesebb marad: ez az ideális állapot a haj jól formázható szárításához, kreppes hatás és gubanc nélkül. Tehát, folytassuk a kívánt szárítással, használjunk diffúzort alacsony fokozaton és közepesen alacsony hőfokon vagy hagyjuk a hajat természetes módon megszáradni.

9. Használhatjuk a Semi di Lino Curls termékeket festett hajon?

Igen, a Curls termékek meghosszabítják a szolgáltatással elért kozmetikai hatást.

x Logo: Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security