A FOKOZATOS „ÁLCÁZÁS”, VAGYIS A CAMOUFLAGE-TECHNIKA

Szerző: | 2022.10.12.

#Barba Italiana Tintoretto tonizáló samponok

A tonalizmus a reneszánsz velencei festészet jellegzetes technikája, melynek legnagyobb képviselői Tintoretto és Giorgione voltak. Akkor beszélünk tónusról, ha egyetlen szín érvényesül, annak különböző telítettségi és fényességi fokaival, kiaknázva az adott árnyalat végtelen tulajdonságát. Kiemelve annak minden jellegzetes árnyalatát, különböző szintű fedést és telítettséget eredményezve.

A haj általában 40 éves kor körül kezd őszülni. De mi okozza ezt a jelenséget? Ilyenkor a szervezet által termelt melanin mennyisége (amely a haj és a bőr színéért felelős) csökken, a haj őszülni kezd. Az ősz haj természetesen nem csak az idősebb korosztály problémája. Már 20-25 éves fiatalok is felfedezhetnek néhány ősz hajszálat, melynek hátterében elsősorban genetikai tényezők állhatnak, de a szorongás és a stressz is hozzájárulhat ehhez a jelenséghez.

Sok férfi büszkén vállalja „mákos” vagy akár teljesen ősz haját, de vannak, akik leküzdhetetlen problémaként tekintenek rá. Sajnos a hajfestés még ma is inkább nőies területnek számít, és néhány férfi bizalmatlan ezzel az új, ismeretlen világgal szemben. Az első lépés legjobb módja mindig az, ha egy tapasztalt fodrászhoz fordulunk.

De mire van szüksége egy ősz férfinak, ha vissza szeretné állítani korábbi, természetes hajszínét?

Az első és legfontosabb, hogy természetes végeredményt érjünk el, épp olyat, mint az eredeti árnyalat volt. El kell kerülni a narancsos, vörös elszíneződést, mely néhány női festék esetén előfordulhat. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy speciálisan, férfiak számára készült termékeket használjunk. Nem kell aggódni a „festett haj” címkétől se, ha szépen fokozatosan árnyaljuk a hajat, az átmenetek pedig sötétedhetnek a festések alkalmával, nem fog feltűnni senkinek. Becsapjuk a szemet és a memóriát, camouflage technikát alkalmazunk az ősz hajon. Ha tökéletes, állandó ápoltságra és hosszantartó szalon minőségre vágyunk, használjunk az árnyalatnak megfelelő tonizáló sampont, mely tökéletes végeredményt biztosít.

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security