A Gold Pigments aranyat ér

Szerző: | 2022.07.04.

A jelenlegi trendeknek köszönhetően egyre többen keresik a melegebb árnyalatokat és nem ritka, hogy a korábban olyan sokáig viselt világos szőke hamvas árnyalatok helyett most mélyebb, melegebb árnyalatú már-már világosbarna hajkoronát szeretnének viselni.

Ha a vendégünk a korábbi szőke haját most 2-3 árnyalattal  sötétebbre váltaná, akkor elkerülhetetlen a visszapigmentálás, különben nagyon hamar elveszíti a sötétebb árnyalatot ”ledobja „ a haja az új színt. A visszapigmentálás korábban hosszadalmas folyamat volt, és gyakorlatilag két festési folyamattal lehetett kivitelezni.

Most van ennek egy egyszerűbb módja is, az Alfaparf Milano Professional Pigmentseinek köszönhetően.

Víz és Pigments megfelelő arányú keverékével ez most nagyon gyorsan elvégezhető. Segítségünkre van ehhez egy táblázat, hogy a kívánt színeredményhez ki tudjuk választani a megfelelő Pigmentset.

A folyamat: A színskálából válasszuk ki az elérni kívánt színmélységet és azt az árnyalatot amit szeretnénk viszont látni a hajon. (pl. 7.32) Mivel meleg árnyalatot választottunk, a .3 Pigmentsel fogunk visszapigmentálni.

A táblázatból kiválasztjuk 7-es színmélységhez tartozó keverési arányt 8:1(80 ml víz+10 ml .3 Pigments). A keveréket felvisszük a sötétíteni kívánt részre, 5 percig hagyjuk hatni, öblítsük le vízzel, majd szárítsuk meg a hajat. Végül vigyük fel a kívánt árnyalatot a hajra.

Rengeteg időt tudunk így megspórolni és a haj számára is ez a legkíméletesebb megoldás. Nagyon fontos, hogy a különböző színváltoztatások során a lehető legjobb hajminőséget tartsuk meg vendégeink számára, így törekedjünk arra, hogy a lehető legkímélőbb módon érjük el a divat által néha túl gyorsan diktált változásokat.

Schmicsek Melinda

oktatási vezető, Hair-Line Kft.

Alfaparf Milano Pigments táblázat
A Gold Pigments aranyat ér

Kiemelt kép: Canva

x Logo: Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security