Kérdezz-felelek Berendi Henrikkel

Szerző: | 2018.02.14.

A Harmonizers az ALFAPARF Milano egy olyan újdonsága, amelyet megfelelően használva fantasztikus lehetőségeket nyit meg a tökéletes szőke árnyalatok létrehozására. Azt szoktuk mondani, hogy mi nem pasztellizálunk, mi harmonizálunk. Ugyanis minden fodrász nagyon jól tudja, a harmonikus szőkét megfesteni egyáltalán nem könnyű feladat.

Berendi Henrik

bemutatófodrász, Hair-Line Kft.

Berendi Henrikkel sorra vettük az oktatásain leggyakrabban felmerülő kérdéseket.
Alkalmazhatom festetlen, natúr hajon is a Harmonizerst? Mi történik ebben az esetben?
Nem. Ennyi lenne a rövid válasz, hiszen a Harmonizers kifejezetten szőkítés után használandó, illetve a platinum sorozattal világosított hajra is alkalmazhatjuk. Hogy miért? Világosítási képessége miatt világosítani fog ugyan a natúr hajon, de ilyen formában egy kontrollálatlan folyamatot végzünk, ugyanis a Harmonizers nem tartalmaz annyi pigmentet, hogy teljes mértékben semlegesítse a nem kívánt pigmenteket natúr haj esetén.
Leszőkítettem a hajat és a Harmonizers használata után még voltak a hajban nem kívánt sárga pigmentek, mit csinálhattam rosszul?
Sok esetben ott tudunk “hibázni”, hogy nem vesszük figyelembe, hogy a szőkített alapunknál, mennyi sárga/narancssárga pigment maradt még a hajban. Mint minden szőkítési folyamatnál, ez esetben is fontos, hogy jól állapítsuk meg szőkített alapunk állapotát. Ha bizonytalanok vagyunk, érdemes megszárítani egy tincset szőkítés után és azt a hajat diagnosztizálni. Ha a haj sok sárga pigmentet tartalmaz, akkor érdemes a .02 Harmonizerst .21 Pigments-el keverni és 6% krémhidrogént alkalmazni, valamint a maximális hatóidőt (20 perc) kivárni. Egy ilyen apró plusz figyelmesség hatalmas változást eszközölhet a végeredményben.
Mitől függ az, hogy milyen hosszú hatóidővel hagyom hatni a Harmonizerst?
Éppúgy, mint egy szőkítési folyamat, a Harmonizers alkalmazása is egy folyamatosan kontrollált festés. Ha úgy ítéljük meg, hogy a kívánt színeredményt 10 perc hatóidő után elértük, nyugodtan mossuk le. A hatóidővel a szín intenzitását tudjuk befolyásolni.
Miben tér el a Harmonizers, például az eddig használt Color Weartől?
A Harmonizers-el még a szőkített alapon is tudunk 1-1,5 színmagasságot világosítani, tehát ha van, egy eltérő “foltos” szőkítésünk, és egyes részeken 9-es színmagasságú a haj, máshol pedig 10-es, akkor a 9-es részeket 10-es színmagasságra tudjuk világosítani a Harmonizers segítségével. Ami a legfontosabb különbség, hogy a Harmonizersnek nincsen színmagassága, tehát nem fogja elmélyíteni a színt. Hatalmas segítség lehet a hétköznapokban, ha egy egységes, gyönyörű szőke árnyalatot szeretnénk megalkotni. Merjük kipróbálni, szakszerűen használni, mert legnagyobb támaszunk lesz a tökéletes szőke elérésében, vendégeink pedig imádni fogják.

Evolution of the Color Harmonizers

Látogass el a
https://alfaparf.hu/hajfestes/evolution-of-the-color/harmonizers/
oldalunkra, hogy még többet megtudj a Harmonizers használatáról!

x Logo: Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security