A vendég és a vékony szálú haj 4.

Szerző: | 2019.01.11.

Azoknak szeretnék segíteni, akik elégedetlenek a hajuk mennyiségével és minőségével. Remélem javaslataim között találtok olyan ötleteket is, amit szívesen kipróbáltok majd. Sajnos nem tudom ígérni, hogy tudok több, vagy erősebb hajat varázsolni,

Molnár Joli

bemutatófodrász, Hair-Line Kft.

4. Sampon és balzsam

Sok vendég a mai napig nincs tisztában a hajmosás és balzsam használatának mikéntjével. Pedig egy megfelelő minőségű ápoló család csodát tehet. Nem kell ezer csodaszer a fürdőszobába, csak egy hatóanyagokkal teli jól tisztító sampon, és egy hajszál típusának megfelelő balzsam. Mivel a vékony szálú haj könnyen összeesik, sokan nem használnak balzsamot, mert feltételezik, hogy zsírosítja a hajat. Ez két dolgot eredményez, egyrészt a haj és fejbőr pH-értéke lúgos tartományban marad, másrészt a haj elektromossá válik, szállni kezd, elektromos szikrák pattannak ki belőle és nulla rá az esély, hogy bármilyen frizurát kialakítsunk belőle.

Engedjünk meg magunknak egy magasabb minőségű sampont és balzsamot, mert látványos a különbség. Elárulok egy titkot! Arra tanítom a vendégeimet és az üzletben is így mosunk, hogy hígítsuk fel a sampont! Nem feltétlenül a spórolás, hanem az egyenletes elosztás a cél. De valóban kevesebb anyag kell, és így bárki megengedhet magának egy minőségibb terméket.
A sampont a fejbőrhöz, a balzsamot pedig a hajszál állapotához választjuk, az a legjobb, ha a fodrászunk ajánlatára adunk, hiszen ő ismeri legjobban a hajunkat.

Sok vendégem használja a Semi di Lino Diamond Illuminating Low sampont és a hozzá való balzsamot, ami csillogást és rugalmasságot biztosít a vékony szálú hajaknak. Akiknek hamar zsírosodik a haja, esetleg sport miatt gyakorta kell hajat mosnia, annak a Precious Nature termékcsalád Bad Hair Habits Cleansing kondicionáló termékét javaslom, ami nevével ellentétben egy rendkívül gyengéden tisztító krém, amit akár naponta is használhatunk. 

A Precious Nature termékcsalád samponjai és balzsamjai a frizura kialakításához is segítséget nyújtanak, segítségükkel könnyebben száríthatjuk egyenesre, vagy göndörre a fürtöket. Mondhatjátok, hogy „na persze”, de tényleg így van. Ha egy göndör hajat szeretnél egyenesre kihúzni, az egyenesítő sampon-balzsam kombináció tökéletes eredményt biztosít, sütővas nélkül is. Ha viszont meggondolod magad, le kell öblíteni, mert lehetetlen csigákat varázsolni vele.

x Logo: Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security